Hampstead Apartment - Kiddepoore Gardens By TG Studio

Photography by Philip Vile PR by Nick Lee PR


TG Studio was appointed to reconfigure and refurbish a tired three-bedroom purpose-built apartment in the leafy suburbs of Hampstead in North London.

This second-floor lateral apartment is well sized for London and spans both sides of the block, featuring two long balconies overseeing communal front and rear gardens.

TG Studio started the project by stripping back the apartment back to the concrete base and reconfiguring the layout to cater for the client’s needs. The retired owners live between London and Tel-Aviv and wanted a more spacious pied d’terre where they could truly enjoy London metropolitan life and catch up with their London family in light airy and spacious accommodation. Our clients wanted a more modern design with minimal detailing and clear lines while incorporating some of their existing furniture. A palette of cream with hints of colour and quality built was the brief. TG negotiated the contract with the local building firm Amirilan and work began during lockdown.

TG Studios’ full Interior architecture and interior design skills and experience were used to open up the apartment to create one very large open plan living, dining and kitchen area which now oversee the rear communal gardens with light pouring in from 3 sets of French doors. And what was a three bedroom apartment is now two with a much larger master suite incorporating sleeping, dressing, working and bathing areas.

As you enter the apartment the newly formed entrance hall, flooded with natural light through four black Crittal style doors, separating but still linking to the open plan living room. What was a dark uninviting entrance is now light and open and leads you straight into the open plan living area. Off the entrance is a oak wood clad guest WC and a neatly concealed wardrobe for shoes, jackets and hats. The entrance hall, square in footprint contains a ceiling recess with LED lighting and a centre surface mounted pendant light from Porta Romana. The spacious guest WC also has a calming feel created by white Carrara marble, organic oak veneer and linen wallpaper from Stereo. The beautiful stone sink is made from blue marble. Light fittings are also again from Porta Romana. The taps are from Dornbracht. The living, dining and kitchen room were created by removing internal stone walls and connecting the three rooms which is now 16m long. The ceiling height was increased and was pushed up as high as possible exposing the structural concrete beam with only the perimeter lowered to allow for cabling and recessed lighting. The lighting on the higher part of the ceiling is achieved through high end surface fixed lighting tracks by Deltalight.

The new oak flooring from Parquet flooring is soft in appearance and allows the built-in library wall in the living room and the bespoke dining table to stand out by using a dark stained oak finish. The built-in library allows plenty of room for the owners to put their favourite books, photographs and ornaments on. The focus of the centre of the living room area is a recessed TV with large wall art either side which balances the wall space. On the other side of the great room is the all-new kitchen that gives access to a compact utility space. The kitchen was manufactured in Italy and plays with Japanese inspired finishes – light oak above the worktop, white stone for worktop and backsplash and an oiled metal finish below the worktop. The large black extractor separates the kitchen from the dining area and offers storage and lighting at the same time. At our clients request we reused their existing dining chairs as they find them very comfortable. The master bedroom suite consists of a large room cleverly divided into a dressing and sleeping area by a table that also forms the headboard to the bed. The table, a TG bespoke design, offers working space for a home office, or a make-up area and is designed to hold filing and other storage. Behind the desk is a run of wardrobes stretching the full width of the room. Enough space to hang and house all the owners clothes. The wardrobes and kitchen were supplied by Kochwerk. Beside and table lighting is by TG Studio and is the Hurricane range.

From the dressing area two mirrored sliding pocket doors allow access to the now spacious bathroom that features a walk-in toilet room, a walk-in shower, a double vanity unit and sinks and a freestanding bath. The design is kept very light. Cream porcelain tiles from Marca Corona for durability were used on the floor with white marble tiles and mosaics from Fired Earth cover most of the walls. The wall behind the bath was only painted to allow the use and changing of Art without damaging walls. The toilet enclosure is entirely clad in Oak timber and links to the entrance guest wc. Lit marble niches are recessed into the walls to allow for storage. The double basin stand is a bespoke designed by TG Studio and built by the contractors Amirilan. The client agreed to use a wonderful lilac spray finish exuding modern contemporary luxury. The clients are thrilled with the end result and feel and are now really enjoying their London pied d’terre.

TG-Studio.co.uk

Filter Posts